Mikko Isotalo, toimitusjohtaja

Olen Mikko Isotalo, perheyhtiö Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja. Haluan edistää nuorten työllistymistä, koska sillä on ratkaiseva merkitys Suomen ja Kuopion elinvoimaisuudelle tulevaisuudessa.

Olen itse kulkenut varsin monipuolisen polun työelämässä piharakentamisen kesätöistä Nokian matkapuhelimille ja sieltä oman IT-yrityksen kautta perheyrityksen johtoon. Olen matkalla tuntenut konkreettisesti, kuinka paljon nuorena saatu työkokemus muovaa tulevaa elämää – ja sivusta nähnyt, kuinka saamatta jäänyt työkokemus tekee samoin, vain väärään suuntaan.
 
Kannustan kaikkia Kuopion seudun yrityksiä palkkaamaan nuoria töihin. On erityisen tärkeää, että nuoret löytävät nopeasti koulutuksena jälkeen töitä paikkakunnaltaan, eivätkä joudu muuttamaan työn perässä muualle. Myös kesätöiden tarjoamisella on iso merkitys työelämään mukaansa tempaavana tutustumisena. Nuoret duuniin vaikka lyhyissäkin jaksoissa ja tutustumaan firman tekemiseen, niin sieltä ne tulevaisuuden tekijät löytyvät. Ei ukkouduta ja akkauduta oman yrityksen sisälle, vaikka taloussuhdanteet tekisivät rekrytoinneista vaikeita!

Nuoria kannustan aktiiviseen työnhakuun: paikkoja on, mutta ne ovat usein piilossa ja hautautuneina päälliköiden ja johtajien kiireiden keskelle. Luuri vain käteen ja systemaattisesti sekä rohkeasti myymään omaa osaamista alueen yrityksille ja muille organisaatiolle! Duuni kuin duuni on arvokasta ja alku on aina vaikeinta, vauhtiin päästyään sitä unelmaduunia voi olla vielä helpompaa tavoitella. Tsemppiä työnhakuun!

Myös oman yrityksen perustaminen kannattaa pitää mielessä vaihtoehtona, sitä kautta voi ajautua hyvinkin mielenkiintoisiin seikkailuihin ja positiivisiin tuloksiin. Itselläni on tästäkin hyvät kokemukset.
 

Mikko Isotalo, toimitusjohtaja

 

Materiaalipankki

Täältä löydät valmiita pohjia mm. työsopimuksiin ja -todistuksiin.

Lue lisää

Työllistäneet yritykset

Täältä löydät yritykset, jotka ovat työllistäneet kampanjassa nuoria.

Lue lisää

Vinkkejä työnhakuun

Aktiivisuus kannattaa, kun haet töitä. Tsekkaa vinkit.
 

Lue lisää